Thu. Jul 18th, 2024

Click aici pentru mai multe detalii

Îndoirea degetelor

Începeți în aceeași poziție ca la exercițiul de strângere a pumnului, cu mâna stângă întinsă în față. Îndoiți degetul mare spre palma mâinii, țineți-l câteva secunde și reveniți în poziția inițială. Îndoiți degetul arătător spre palma mâinii, mențineți poziția timp de 2-3 secunde și reveniți la poziția de pornire. Procedați la fel cu toate degetele de la mâna stângă, apoi continuați să efectuați mișcările la mâna dreaptă.

3. Rulați degetul mare

Țineți mâna stângă perfect dreaptă, apoi îndoiți degetul mare spre palmă și întindeți-l bine, ca și cum ați vrea să atingeți baza degetului mic (dacă nu reușiți, nu vă faceți griji, important este să îl întindeți cât mai mult). Mențineți poziția timp de 2-3 secunde, apoi întoarceți degetul mare în poziția inițială. Repetă aceeași mișcare de 10 ori și apoi fă exercițiul cu mâna stângă.

4. Forma de O

Întindeți mâna stângă în față și apropiați toate degetele pentru a forma litera O. Mențineți poziția pentru câteva secunde și apoi întindeți perfect degetele. Repetați acest exercițiu de mai multe ori pe zi cu fiecare mână. Această mișcare vă poate ajuta și atunci când mâinile sunt amorțite sau rigide.

5. Palma în formă de L

Așezați palma mâinii stângi în lateral pe masă, cu partea dreaptă a degetului mic sprijinită pe suprafață și degetul mare îndreptat în sus. Ținând acest deget în această poziție, pliați celelalte degete ale mâinii în palmă, astfel încât să se formeze forma literei L. Rămâneți în această poziție timp de câteva secunde, apoi îndreptați degetele și reveniți la poziția inițială. Faceți 10 repetări și efectuați exercițiul cu mâna dreaptă.